середу, 27 листопада 2019 р.

7. ВТРАЧЕНІ ЗЕМЛІ УКРАЇНИ



Стаття Володимира Селезньова «Втрачені землі або розтерзана Україна» стане дуже корисною в класній та позакласній роботі з патріотичного виховання у всіх навчальних закладах країни і неодмінно в загальноосвітніх школах. Якими б гіркими не були наші втрати, ми не сміємо забувати про них як про надзвичайно важливі історичні уроки для нашого народу. Ми справді були великими у своєму природному розселенні, і це теж причина нашого виживання: ми мали що втрачати. Але, без сумніву, Батьківщину необхідно вчитися гідно захищати так, як наші предки вчилися захищати своє вогнище, рід і плем’я. Нині ми маємо прекрасну талановиту Україну – любімо її та захищаймо з усіх сил!
Олекса Палійчук.

Слово автору ст. «Втрачені землі або розтерзана Україна» Володимирові Селезньову:

        "Як відомо, у січні 1918 року була створена Українська Народна Республіка (УНР), а на територіях, що входили до складу Австро-Угорської імперії, була утворена Західноукраїнська Народна Республіка (ЗУНР). У грудні 1918 року у Фастові лідери двох держав підписали попередній об’єднавчий договір. А 22 січня 1919 року цей договір, що увійшов в історію як Акт злуки - акт об'єднання українських земель, був оголошений в Києві на Софійській площі. Щиро вітаю українців із цим святом! Зичу єднання і порозуміння.
     А тепер про дещо не святкове. Серед дописувачів нашої спільноти є такий собі пан, який позиціонує себе як патріот і є при цьому затятим порохоботом, вважаючи, що (цитую дослівно його коментар) «Україну створили комуністи. Дали мову та територію».
Дуже дивно, що й досі подібні заяложені міфи кремлівської пропаганди живуть у головах деяких «патріотів».
     Про абсурдність міфу про те, що українську мову вигадали більшовики, я писав у своїй книжці «Мовні війни. Міф про "зіпсованість" української мови». А зараз у дуже коротенькій статті спростуємо міф про те, що Україну створили комуністи і дали їй територію.
     Усім, хто так вважає, хочу розтлумачити: комуністи не давали Україні землі, а навпаки, повідбирали у неї все, що могли, розтерзавши країну на шматки. Тому в статті перелічено ті етнічні українські землі, які були втрачені за час правління комуністичного режиму".


Немає коментарів: